TRETMAN SA BIOMIMETIČNIM PEPTIDIMA

Opadanje kose je čest problem sa kojim se suočavaju i muškarci I žene, a pojačava se i s godinama. Jedan od razloga za to je što prirodni peptidi smanjuju svoju funkciju zbog čega ne regulišu dobro funkciju folikula I ciklus rasta dlake. Već smo naučili lekciju da peptide imaju ključnu ulogu u anti-age nezi, a najnovija istraživanja pokazala su da su podjednako bitni i za sprečavanje opadanja i pojačan rast nove kose, a od njihovog prisustva zavisi I debljina dlake.

ŠTA SU BIOMIMETIČNI PEPTIDI ?

Naziv biomimetrični izveden je od dve reči: “bio” što znači život i “mimetično” odnosno imitirajuće. U skladu sa tim, oni su baš kao I prirodni peptidi izgrađeni od aminokiselina, koje koža i kosa koriste da bi izgradile proteine poput keratina, kolagena i elastina. Keratin ustvari izgrađuje našu dlaku, a peptidi su kontrolni faktori koji regulišu funkciju folikula dlake.

KAKO DELUJU NA RAST I SPREČAVANJU OPADANJE KOSE?

Biomimetični peptidi smanjuju gubitak kose preko stimulacije i produžavanja faze rasta dlake i posledIčnog smanjivanja faze opadanja. Oni iniciraju fazu rasta, što se manifestuje pojavom novih dlaka, a istovremeno se povećava i dijametar dlake što ukazuje na povećanje debljine dlake. Biomimetični peptidi imaju tako moćno dejstvo, između ostalog, i zato što stimulišu bolju cirkulaciju krvi zbog čega se pojačava rast nove kose,  a sprečava ulazak u fazu opadanja.

KAKO SE IZVODI TRETMAN ?

Tretman sa biomimetričnim peptidima se izvodi sa direktnim ubrizgavanjem biopeptima u folikul pomoću iglice dužinom 3mm. Ubrizgavanju prethodni KIT mezotretman tokom koje fine iglice formiraju male punkcije u površinskom sloju kože. što dodatno promoviše bolju resporpciju peptide u sкalp. Kad ove inteligentne molekule infiltriramo u skalp koristeći tehnike mezoterapije, oni deluju na više nivoa oštečenog i oslabljenog folikula.

KADA SE VIDE REZULTATI ?

Istraživanja su pokazala da se nakon tretmana  biomimetičnim peptidima, vidi statistički signifikantno povećanje broja anagenih dlaka i statistički značajno sniženje broja dlaka u fazi opadanja. Rezultati su vidljivi nakon 2 do 6 meseca od početka tretmana.

en_USEnglish