Povećajte gustinu kose i sprečite njeno opadanje, sa najsavremenijim tretmanima iz naše klinike

Opadanje kose postaje sve veći izazov sa kojim se suočavaju mnogi muškarci, ali i žene. Krivac za probleme sa vašom kosom mogu biti razni faktori, ali je najčešće u pitanju genetika. Veliki napredak medicine u poslednjoj deceniji je omogućio razvoj raznih tehnika i tretmana za stimulaciju rasta kose i sprečavanje njenog opadanja.

U našoj klinici možete uraditi sledeće tretmane za rast kose : PDO tretman mezonitima, KIT mezoterapiju, laserski tretman, tretman DSD de Luxe proizvodima.

Za više informacija i besplatne konsultacije možete nas kontaktirati putem telefona + 381 66 5135054 (ukoliko živite van Srbije možete koristiti Viber ili WhatsApp aplikacije).

Naši doktori-triholozi i plastični hirurzi imaju više od 12 godina iskustva u oblasti dijagnostike i tretmane kose i članovi su prestižnih međunarodnih udruženja poput :

PDO TRETMAN SKALPA MEZONITIMA

Mezoniti aplikovani u skalp imaju neverovatnu moć da nateraju matične ćelije folikula da ponovo formiraju novu dlaku. Mezoniti bukvalno bude neaktivne folikule i nateraju ih da proizvedu novu dlaku. Osim formiranje nove dlake, mezoniti ojačavaju i produžavaju životni vek dlake kod naslednog gubitka kose.

Unikatnost PDO tretmana mezonitima je baš ta neverovatna moć da nateraju matične ćelije da ponovo formiraju koren dlake.

KIT MEZOTRETMAN SKALPA

Kolagen indukovana terapija (KIT mezotretman) je minimalno invazivna dermatološka procedura tokom koje fine iglice formiraju male punkcije u površinski sloj kože. Znači KIT tretman pomoću malih iglica minimalno oštećuje kožu skalpa, ali ojača folikule.

Kit mezotretman stimuliše slabi vlakneni folikula da ponovo uđe u fazu rasta i proizvede jaku čvrstu dlaku.

LASERSKI TRETMAN KOSE

Laserska energija daje život dlakama jer povećava energetski status ćelije u folikulu dlake. Laserska energije je sunce za folikule. Fotostimulacija sa laserskim tretmanom povećava broj novih, anagenih dlaka kod telogenog efluviuma.

Smanjivanje upalnog autoimunog procesa kod alopecije areate je od neprocenjljive vrednosti.

DSD de Luxe TRETMAN KOSE

DSD DE LUXE tretman sadrži stimulativne komplekse bazirane na ekstraktima placente, adenozinu, kofeinu, čiliju, fitoestrogenima, vitaminima i inositolu. Dodat je i Sabal ekstrakt đuđaste palme, koji blokira delovanje dihidrotestosterona.

CEGABA i CAPIXIL, su najbitnije, sa dokazanom stimualtivnom aktivnošču a bez ikakvih nus efekata.

VIDEODERMOSKOPIJA KOSE I SKALPA

Trihoskopija je ustvari videodermoskopski pregled kose i skalpa sa uvećanjem od x60 do x1000 što omogućava laku dijagnozu sve tipove opadanja kose i probleme skalpa. Trihoskopija omogućava identifikaciju problema skalpa i kose baziranu na analizi trihoskopske strukture i obrazaca. Strukture koje mogu biti vizuelizovane su stabljika dlake, pore folikula, perifolikularni epidermis i kapilarna mreža.

Merenje gustine kose, merenje broj dlaka kao i merenje debljine dlake, je sad moguće sa aram huvis videodermoskopom.

FUE TRANSPLANTACIJA KOSE

Pre transplantacije kose, bukvalno mapiramo vaš rast kose, i znamo tačno gde i pod kojim uglom ćemo postaviti graftove. To je jako egzaktan proces koji zahteva puno vremena, iskustva i ekspertizu, ali se posvećenost isplati.

Sa uspešnom FUE transplantacijom, transplantirana kosa raste isto kao normalna kosa, s tim što neće opadati.

Zakažite konsultacije sa našim doktorima kako bi odabrali najbolji tretman za vas

Rezultati naših pacijenata nakon završenih tretmana

ISKUSTVA ZADOVOLJNIH PACIJENATA

Pozovite nas za konsultacije sa našim doktorima-triholozima

Često postavljana pitanja

Svi gubimo kosu tokom dana. Opadanje kose do 100 dlaka je normalno i to ne znači da ćete oćelaviti. Skalp ima oko 100.000 folikula dlake, i gotovo svaki od njih formira dlaku u bilo kom trenutku.

Nije tačno da se ćelavost nasleđuje po majčinoj  liniji. Ustvari se nasledjuje se obe strane,  i po majci i po ocu. Kad pogledate familiju i analizirate stanje kose članovima familije, možete  i da pretpostavite kako će vaša kosa izgledati u budućnosti.

Androgenetska alopecija je medicinski termin za mušku naslednu ćelavost. Ovaj tip opadanja se javlja zbog genetske predispozicije i familijarne istorije.

Tradicionalno, se ovaj tip ćelavljenja povezivao samo sa muškarcima, ali sad znamo da se javlja i kod muškaraca i žena. Ali je opadanje kod muškaraca obično brže, agresivnije  i opsežnije.

Nasledni gubitak kose je najčešća forma gubitka kose kod muškaraca i žena. Kod muškaraca počinje   formiranjem zalistaka,  proredjenjem temenog dela, a zatim i  središnjeg dela.

Kod žena se manifestuje  istanjivanjem kose na kruni glave. Iako može da se javi u bilo kom starosnom dobu, najviše pogađa osobe u 30-tim godinama.

Sa jedne strane postoji genetska predispozicija koja određuje stepen osetlivosti korena dlake na dejstvo dihidrotestosterona. Dihidrotestosteron (DHT) se u našem telu prirodno formira iz testosterona pod dejstvom enzima 5-alfa reduktaze.

Nasledna ćelavost se javlja zbog prevelike osetlivosti vlaknenih folikula na DHT, a ne zbog prvelikog nivoa hormona u krvi. Isto tako, taj DHT utiče na povećanje dlakavosti na telu i licu

Par zdravstvenih stanja, kao što je problem sa tiroidnom žlezdom, anemija zbog nedostatka gvožđa, policistični ovarijalni sindrom, dijabetes itd. mogu uzrokovati gubitak kose.

Isto tako, stres, dijete, porođaj, menopauza, uzimanje steroida mogu  biti  razlog aktivnog opadanja kose.

Doktoru- trihologu. Ako imate gubitak ili istanjivanje kose, najbolje je da se obratite specijalisti za kosu.

Triholozi su doktori specijalisti za probleme sa kosom, i mogu  vam dati tačnu dijagnozu i pre svega adekvatni tretmani za  rast kose.

Ima nekoliko situacija koji mogu uzrokovati “šok sistema” koji menja ciklus rasta kose. Kao rezultat toga, 30% – 40% kose uđe u telogenu fazu, fazu opadanja, koja traje 3 meseca. Zato, tri meseca kasnije, dlake ispadaju intenzivno naročito u prednjem delu skalpa. Ovakve životne okolnosti su porođaj, menopauza, visoka temperatura, nagla promena težine zbog dijeta, operacija, teške bolesti, ali i stresogeni faktori, kao smrtni slučaj ili razvod.

Generalno, gubitak kose nije  povezan sa sistemskom ili unutrašnjom bolešću, pa čak i dijeta nije čest razlog, osim ako je preterana. Najviše se istanjivanje kose povezuje sa predodređenim genetskim faktorima, familijarnom istorijom i procesom starenja kose.

Mnoge žene i muškarci , primećuju istanjivanje kose u 30-tim i 40-tim godinama kao proces normalnog  starenja kose. Ali, ponekad normalne faze života, kao pubertet, menopauza, porođaj, stres, mogu  uzrokovati opadanje kose.

Pranje kose ne ubrzava opadanje kose. Pranjem se samo odstranjuju  dlake koje su bile spremne  da opadnu. Normalno farbanje, trajna ondulacija, keratinsko ispravljanje ne uzrokuju opadanje kose.

Ali preterano hemijsko tretiranje dovodi do lomljivosti dlake i opadanja. Isto tako i fruzure koje opterećuju dlaku, mogu da daju opadanje kose.

Najmanje 3 meseca je potrebno da se vidi poboljšanje gustine kose od tretmana za rast kose. Ali nakon tri meseca, rast nove kose je znatno brži.

Obično ukupno trajanje intenzivnog  tretmana je 6-9 meseci.

en_USEnglish